Neki antivirusni programi, uključujući Microsoftov Windows Defender detektuju nove verzije torrent client programa kao bezbjednosnu prijetnju

 

Prema izvještaju koji donosi Torrentfreak, neki antivirusni programi, uključujući Microsoftov Windows Defender označavaju popularni torrent client program uTorrent kao prijetnju (threat) odnosno upozoravaju korisnike da se možda radi o virusu.

Mada detalji nisu poznati, upozorenje najvjerojatnije dolazi zbog adwarea koji je ugrađen u uTorrent.

Taj program koji automatski prikazuje ili skida oglase na računar nakon instalacije uTorrenta ne bi trebalo da bude opasan po računar korisnika, ali antivirusi ih očito žele upozoriti da moraju biti dodatno oprezni prilikom instalacije uTorrent aplikacije.

Windows Defender uTorrent „prijetnji“ daje status donošenja „potencijalno neželjenih aplikacija“.

Mnogi drugi antivirusi među kojima su Antiy-AVL, Comodo, Cylance, DrWeb, ESET NOD32, Gdata, Sangfor Engine Zero, Sophos Antivirus, Bitdefender, Kaspersky i Symantec ne označavaju uTorrent opasnim.

Prema postovima na uTorrent forumima, izgleda da neki antivirusi doživljavaju torrent client opasnim u verzijama od 3.4.9 na dalje, pa čak ne dozvoljavaju ni njihovu instalaciju.

Obzirom da kompanija BitTorrent Inc. još nije izdala službeno saopštenje povodom ovog slučaja, Torrentfreak zasad ne želi da preporučuju korisnicima da se ne obaziru na upozorenja antivirusa.

(Vidi)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.