Pokazaćemo vam nekoliko načina kako da blokirate one koji vas stalno gnjave neželjenim tekstualnim porukama na uređaju s Googleovim operativnim sistemom

Pogledajte pregled aplikacija pomoću kojih ćete da blokirate spam SMS-ove na smartfonu sa Androida.

 

Truecaller

 

Ova aplikacija blokira neželjene pozive i SMS poruke, a moguće je i da će prepoznati neke nepoznate pozive ako ih pronađe u svojoj bazi. Može vam prikazati koliko je još korisnika prijavilo neželjene poruke iz istog izvora, i automatski da blokira najpoznatije spamere Ako ipak propusti neku neželjenu poruku, možete da dodate broj u bazu podataka ili ga, po potrebi ukloniti.

Aplikacija je besplatna, za pretplatu ćete dobiti pristup dodatnim karakteristikama.

 

Key Messages

 

Aplikacija Key Messages, između ostalog, nudi mogućnost blokiranja pojedinačnih pošiljaoca ili ih grupiranih po određenom kriterijumu (recimo, dijelu broja ili riječi). Time ćete lakše da blokirate kompanije koje vam šalju spam.

Automatski će da pregleda vaš digitalni sandučić za poruke i u njemu pronaći neželjene poruke te ih potom prikriti.  Ako slučajno označi nekog pošiljaoca kao spamera a on to nije, nema problema – lako ćete skinuti tu oznaku s tog kontakta. Osim crne možete napraviti i bijelu listu pošiljaoca čije poruke želite primati, bez obzira što bi ih aplikacija inače označila kao spam.

Besplatna je ako ste voljni pristati na prikaz oglasa, a postoji i verzija za koju možete plaćati pretplatu i dobiti dodatne karakteristike.

 

AntiNuisance

 

AntiNuisance je laka aplikacija koja omogućava stvaranje bijelih i crnih lista za propuštanje i blokiranje SMS-ova i poziva. Možete da blokirate poruke koje stižu s određenih brojeva ili s određenim imenima, kao i odrediti riječ koja će aktivirati blokadu ako je aplikacija nađe u poruci te prijaviti spam koji je uspio da se provuče. Takođe je besplatna uz oglase i ima verziju bez oglasa, uz plaćanje.

 

Microsoft SMS Organizer

 

Nekad dostupna samo u Indiji, ovu Microsoftovu aplikaciju sad je moguće koristiti bilo gdje. Premjestiće poruke koje prepozna kao promotivne u mapu Promotions, gdje ih možete brisati sve odjednom ako želite. Slično tome, SMS-ovi s blokiranih brojeva pojavit će se u mapi Blocked. Također možete da stišate obavijesti o neželjenim SMS porukama.

Može da automatski briše blokirane i promotivne poruke u unaprijed određeno vrijeme. Tu su i mapa Starred za posebno označene razgovore te Reminders, s potencijalno korisnim informacijama izvučenim iz vaših razgovora.

(tportal)