Kriminalci su prali novac kroz transakcije ključeva za „loot boxove“ između igrača.

 

Valve je odlučio stati na kraj pranju novca preko transakcije ključeva, koji su se koristiliza otvaranje „loot boxova“ u igri CS:GO.

U svojem blogu Valve navodi da su igru koristili globalni cyberkriminalci kako bi prali nezakonito stečeni novac.

U ovom trenutku u Valveu vjeruju da su skoro sve kupovine ključeva koje završe s trgovinom ili prodajom na tržištu pretvorene u prevaru.

Za to su se služili sistemom za razmjenu „loota“, koji je omogućivao trgovanje „loot boxovima“ u kojima se nalaze neki specijalni kozmetički predmeti za igru CS:GO.

Pročitajte još: Ubisoft u finansijskim problemima zbog Breakpoint neuspjeha, odlažu izlazak tri velika naslova

Igrači loot boxove mogu otvarati samo kupovinom ključeva od Valvea, a loot boxovi i ključevi se mogu prodavati za pravi novac na Steam marketplaceu.

Igrači su do sada mogli međusobno provoditi transakcije ključeva, no to od sada više neće biti moguće, jer su sistem koristili kriminalci koji su na taj način prali novac stečen ilegalnim aktivnostima.

„Ključevi kupljeni od Valvea će sada biti povezani s računima igrača pa se više neće moći transferisati od jednih ka drugim igračima“, navodi Valve.

(Vidi)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.