Netflix je nedavno objavio novu funkciju pod nazivom “Remove from row” – opcija koja uklanja nepoželjne ili suvišne sadržaje iz “Continue Watching” sekcije. Tako je pretplatnicima pružena mogućnost da se oslobode onih programa koje su počeli da gledaju greškom, ili, pak, namerno, ali im se nisu dopali. Nepoželjne serije, te filmovi, su sve do sada dugo ostajali među “Continue Watching” ponudama, što se sada mijenja zahvaljujući novoj opciji.

Jedana od prednosti Netflix-a jeste i bogata ponuda, a što je broj sadržaja veći to je veća i šansa da se odabere nešto što nije po ukusu korisnika. Problem je bio što gledaoci nisu mogli da se oslobode onoga što ne žele dalje da gledaju, pa su takvi sadržaji ostajali na spisku i nakon što bi korisnik izabrao „palac na dole“ kao negativnu ocjenu, a u nadi da će ga servis nakon toga osloboditi onoga što ne želi dalje da gleda. Istina je da bi programi vremenom nestajali, a sa pojavom novih sadržaja, ali je proces trajao previše dugo. Postupak je sada pojednostavljen, pa korisnici mogu da kliknu na naslov onoga što ne žele dalje da prate, i potom izaberu “Remove from row”.

Nova opcija je dostupna već neko vrijeme, ali je pažnju privukla tek u junu, budući da je postala dostupna i iOS korisnicima. Iz Netflix-a kažu da je ipak moguće da funkcija nije stigla do svih korisnika, a takvim korisnicima se preporučuje “sakrivanje naslova” kao mjera kojom mogu ukloniti nepoželjne ili suvišne sadržaje.

(PCpress)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.