Olympus je napravio aplikaciju koja kada je fotoaparat povezan sa PC uređajem preko USB-C konektora, pretvara se u standardnu web kameru

 

Iako Olympus zvanično napušta biznis sa kamerama, i dalje korisnicima nudi podršku. Olympus je tako napravio aplikaciju OM-D Webcam, koja obezbeđuje da, kada je fotoaparat povezan sa PC-jem preko USB-C konektora, pretvara ga u standardnu web kameru. Ipak, ova aplikacija neće funkcionisati sa svim Olympus fotoaparatima.

Softver trenutno podržava OM-D E-M1X, OM-D E-M1, OM-D E-M1 Mark II, OM-D E-M1 Mark III i OM-D E-M5 Mark II fotoaparate.

Takođe donosi i neka druga ograničenja. Za sada on ne obezbjeđuje prenos zvuka sa kamere na računar. To znači da je potrebno da se za punu komunikaciju obezbjedi i neki eksterni mikrofon. Pored toga, aplikacija je dostupna samo za PC računare.

Olympus nije jedini proizvođač kamera koji je pokušao da svoje proizvode učini produktivnijim i upotrebljivijim.

Canon takođe posjeduje aplikaciju koja njihove DSLR, mirrorless i point-and-shoot fotoaparate pretvara u USB web kamere, koju je objavio u aprilu ove godine. Pored toga i Panasonic je u junu predstavio Lumix Tether for Streaming, softver koji njihove GH5, GH5S, G9 i S1 serije fotoaparata pretvara u web kamere.

(Engadget)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.