Olympus prestaje sa proizvodnjom kamera i fotoaparata zbog izuzetno teških tržišnih uslovima, a tu spada i izuzetno smanjena mogućnost prodaje zbog evolucije mobilnih telefona

 

Kompanija Olympus je objavila planove da se potpuno povuče iz proizvodnje kamera i fotoaparata, prodajući taj dio svog poslovanja investicionom fondu Japan Industrial Partners, u čijem je vlasništvu i brend VAIO.

Obje kompanije potpisale su memorandum o razumijevanju kako bi „Olympusovo poslovanje Imaging prenijele na novu kompaniju i nakon toga prenijele svoje dionice u fond kojim upravljaju ili u suprotnom rješava JIP. “

Nekada su fotoaparati igrali veliku ulogu u ovoj kompaniji. Sada je fokus na proizvodnji medicinske opreme, poput endoskopa.

Generalni direktor Jasuo Takeuči nagovjestio je još prošle godine da bi ovo moglo da se desi. Ubrzo nakon toga Olympus je demantovao tvrdnje o mogućoj prodaji.

Kako su iz kompanije Olympus saopštili, „sprovedene su mnoge mjere za suočavanje sa izuzetno teškim tržišnim uslovima, a tu spada i izuzetno smanjena mogućnost prodaje zbog evolucije mobilnih telefona“.

Međutim, zaključili su da njihovi napori ipak nisu dovoljni, i da je prodaja neizbježna. Kompanija Imaging Business zabilježila je gubitke u poslovanju tokom tri uzastopne fiskalne godine.

Konačni sporazum trebao bi biti potpisan krajem septembra.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.