Pokrenut u septembru 2018. godine s Android 8.1 Oreo, Realme 2 Pro počeo je primati svoje drugo veliko Android ažuriranje s Realme UI temeljenim na Androidu 10. Ažuriranje je zasad omogućeno ograničenom broju korisnika i dolaziće u više regija u serija u narednim danima sve dok nisu otkriveni kritični bugovi.

Novi firmver nosi RMX1801EX_11.F.07 broj izrade, a Realme preporučuje onima koji žele da ažuriraju na novu verziju da svoj telefon dobiju na verziji RMX1801EX_11_C.31 prije pokretanja postupka ažuriranja. U pogledu funkcija, Realme 2 Pro korisnici mogu očekivati sve Android 10 dobrote poput optimizovanih gestova širom sistema, poboljšanih kontrola privatnosti i digitalnog blagostanja.

Tu su i pametna bočna traka (Smart Sidebar), optimizovana gesta snimka ekrana (screenshot gesture), novi vizuelni materijali i animacije, kao i slučajni generator MAC adresa.

(GSMarena)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.