Netflix je 2022. godine uveo plan s reklamama po cijeni od USD 7 / CAD 6 / GBP 5 / EUR 6. Ranije ove godine, Netflix je najavio ukidanje svog osnovnog plana, koji je bio najjeftinija opcija bez reklama, dostupna po cijeni od $10/€5 mjesečno.

Ova promjena se sada sprovodi, a mnogi korisnici na Redditu javljaju da su dobili obavještenja o prestanku njihovog osnovnog plana. Pogođeni pretplatnici moraju birati između jeftinijeg plana s reklamama ili jedne od dvije druge opcije bez reklama: plana od $15.50 za FHD ili plana od $23.00 za 4K.

Netflix osnovni plan bez reklama

Plan s reklamama je stekao veliku popularnost, privukavši 40 miliona pretplatnika. Međutim, još uvijek nije dostupan u svim tržištima.

Potencijalni pretplatnici trebaju imati na umu da neki TV programi i filmovi nisu dostupni u planu s reklamama zbog ograničenja licenciranja, prema navodima Netflixa. Reklame se ne prikazuju na profilima za djecu, a ni Netflix igre nemaju reklame.

Da biste vidjeli koji planovi su dostupni u vašoj zemlji i koliko koštaju, možete provjeriti ovu stranicu i koristiti padajući meni za promjenu između zemalja. Trenutno, SAD, Kanada, Velika Britanija, Njemačka, Francuska, Australija i nekoliko drugih zemalja više ne nude osnovni plan.