Apple automatski ograničava brzinu starijih iPhone-a sa zastarjelim baterijama, međutim postoji nevjerovatan trik kako ubrzati svoj stari iPhone

 

Obožavaoci iPhone-a, koji se godinama žale da Apple namjerno smanjuje performanse na starijim modelima, sada će se mnogo obradovati kada saznaju kako da ubrzaju svoj stari iPhone za nekoliko sekundi trikom u koji je zaista teško povjerovati.

Činjenica da imate skup uređaj koji radi sve sporije kako stari može da bude frustrirajuća. Neki misle da je takvo usporavanje performansi osmišljeno da bi vas natjeralo da nadogradite vaš uređaj na skuplji model.

Međutim, sam Apple je saopštio da ima namjeru da spriječi neočekivana isključivanja zbog zastarjelosti baterije, što kompanija prema svom saopštenju, pokušava da spriječi.

Smanjenje performansi telefona manje opterećuje bateriju i izbjegava njeno preopterećenje. To postaje sve vjerovatnije kako litijum-jonska baterija počinje da zastarjeva. U svakom slučaju, to je veliki problem Apple korisnika i ne čudi što očajnički traže rješenje.

Sada, uz pomoć korisnika Reddita i njihovog hakerskog trika, možete saznati kako da ubrzate svoj stari iPhone i učinite da vam život bude malo lakši.

Izgleda da je rješenje problema – govoriti malo Francuski. Ako ne drugačije, onda postavljanjem vašeg regiona na Francusku u postavkama telefona.

Promjenu ćete pronaći u aplikaciji Podešavanja, pod “Opšte“. Dodirnite “Jezik i regija“, a zatim odaberite Francusku kao svoju regiju i završili ste.

I zaista radi, prema izvorima sa nekoliko web lokacija koje su to isprobale, prenosi express.co.uk. GeekBench test na iPhoneu 7 otkrio je da je rezultat rada telefona značajno skočio, pokazujući da CPU radi brže kada je postavljen na Francusku.

 

U čemu je tajna?

 

Vratimo se u 2020. godinu. Tada je Francuska kaznila Apple sa ogromnih 25 miliona evra jer namjerno usporava starije iPhone.

Od iOS 10.2, operativni sistem je ograničio maksimalne performanse starijih uređaja, navodno kako bi manje trošio bateriju – što je navodi se dalje, ponekad čak dovodilo do isključivanja uređaja.

Ta razliku drugih zemalja, koje su dopustile IT gigantu da se provuče na tom polju, Francuzi su natjerali Apple da mora isključiti tu funkciju za korisnike u zemlji.

(express.co.uk)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.