Nakon brojnih odlaganja, Amazonov MMO New World, je konačno ugledao svjetlost dana

 

New World, masovna multiplayer mrežna igra koju je objavio Amazon, službeno je izašla za PC, označavajući prvo uspješno izdanje igre za najvrijedniju kompaniju na planeti.

Nema više alfa, beta i sličnog testiranja, Aeternum, kako se zove svijet igre, je konačno dostupan svima za istraživanje.

New World nije imao najlakši put za pokretanje. Opsežni izvještaji u Wired-u i Bloombergu detaljno su opisivali razvojni proces prepun lošeg upravljanja, nekvalifikovanog vođstva, remonta od vrha do dna i opšte disfunkcije. To je na kraju dovelo do višestrukih kašnjenja. Rani nacrti likova MMO-a, koji je smješten u izmišljeno područje koje podsjeća na Ameriku iz kolonijalnog doba, plemenski konsultanti su smatrali uvredljivim prikazom domorodaca Amerike.

Igra je dostupna za kupovinu za 40 dolara, i za razliku od ostalih popularnih MMO osvetanje – mislimo na WoW i FF14 – ovde nema mjesečne pretplate, već samo jednokratne kupovine, piše play.co.rs.

Najbolji pokazatelj da se na igru čekalo dosta dugo, je broj igrača na Steam-u. U utorak 28. septembra nakon podneva, igra je imala oko 500.000 istovremeno aktivnih igrača, a broj će samo nastaviti da raste.

Ovo je bilo dovoljno da praktično automatski igru smjesti među top 3 najpopularnija naslova na Steam-u. New World je trenutno na drugom mjestu, dok je na prvom CS:GO koji “bježi” za oko 250.000 igrača. Kako se vikend bude približavao, vrlo je moguće da New World zauzme i prvo mjesto.

Trenutno su recenzije na Steamu „pomješane“, pri čemu 53 posto od otprilike 5.400 ispitanika igri daje pozitivnu ocjenu. Neki žale zbog nedostatka „catgirls“ i SEA (jugoistočna Azija) servera, pored drugih problema sa povezivanjem. Drugi su pozitivniji, govoreći: „Imam mač i ubadam stvari“, dok su radnje su opisane kao „dobre“. Trebalo bi napomenuti da je korisničko ime “Beff Jezos” već zauzeto.

(IT mixer)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.