Video-platforma YouTube blokirala je i uklonila kanale ruske državne televizije Russia today (RT) na njemačkom jeziku.

Portparol YouTube potvrdio je agenciji DPA da je gašenje kanala izvršeno sinoć, a informaciju je potvrdiio i veb-sajt ove ruske stanice na njemačkom jeziku.

Glavni urednik stanice čije je sjedište u Moskvi Margita Simonjan na Twitteru je oštro kritikovala potez YouTube i opisala ovu situaciju kao „medijski rat“.

Youtube je saopštio da je nedavno ukazao RT na njemačkom da taj medij krši pravila platforme u vezi sa dezinformacijama o virusu korona. Tada je stanici bilo privremeno zabranjeno da postavlja video-snimke na YouTube.

Stanica je počela da koristi drugi kanal, a YouTube je saopštio da je to pokušaj zaobilaženja zabrane i razlog za blokiranje i drugog kanala.

RT smatra da je „nepravedno optužena“ i razmatra pravnu akciju protiv „pristrasnog gašenja“, rekao je agenciji DPA portparol ruskog kanala na njemačkom jeziku. On je istakao da je ovaj kanal imao oko 600.000 pretplatnika na Youtube.

(Srna)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.