Prodaja nefungibilnih tokena (NFT) opala je za 92% od svog vrhunca prošle godine.

To je prema podacima sa web stranice NonFungible, koje je prikupio Wall Street Journal, a koji pokazuju da je prodaja NFT-a ove nedelje pala na dnevni prosek od oko 19.000, u odnosu na 225.000 u septembru.

Broj aktivnih novčanika na NFT tržištu je takođe značajno opao, pokazuju podaci: pad sa 88% na oko 14.000 prošle nedjelje sa visokih 119.000 u novembru.

Procitajte jos: Prodao NFT plastične kante za smeće za 252 hiljade dolara

Čini se da je interesovanje za NFT takođe značajno opalo, tvrdi se. Prema Google trendovima, pretrage za termin su dostigle vrhunac u januaru i od tada su pale za oko 80%.

NFT su jedinstvene nezamjenljive jedinice podataka uskladištene na blockchainu, koje efektivno omogućavaju korisnicima da posjeduju, kupuju i prodaju digitalne predmete kao što su predmeti u igri ili umjetnička djela.

Pominjanje tehnologije poraslo je prošle godine kada su mnoge velike kompanije i poznate ličnosti pokrenule sopstvene inicijative, uključujući Nike i McDonald’s.

Brojne kompanije iz industrije igara takođe su počele da prodaju digitalne artikle kao NFT, uključujući Konami i Atari, iako je to izazvalo kritike nekih zbog visokog negativnog uticaja na ekologiju i onoga što mnogi smatraju ciničnom implementacijom.

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.