Nejasno je kako je NiceHash uspio eliminisati ograničenja stope rudarenja. Ranije su programeri kreirali softver koji je oporavio 68 posto hashrate-a dotičnih grafičkih kartica, dok NiceHash oporavlja cijelih 100 posto.

NiceHash pruža snimku ekrana QuickMiner instalacije koja koristi 100 posto RTX 3080 Ti, što rezultujea hashrateom od 120,12 MH/s. Benchmark.pl to potvrđuje vlastitim testovima. Prvi NVIDIA LHR algoritam je greškom otključala NVIDIA nakon što su objavljeni drajveri koji nisu LHR prije uvođenja poboljšanog LHR algoritma sa RTX 3060, koji je trenutno prisutan na svim RTX 30 karticama osim RTX 3090.

Prije puštanja ovog potpunog otključavanja, isti programeri su prethodno otkrili mehanizam za otključavanje 70% performansi rudarenja do avgusta 2021. Poljski Benchmark tim je nezavisno potvrdio ovo otključavanje, zabilježivši stope hešovanja od 117 MH/s sa RTX 3080 Ti, sa prethodnih 85 – 88 MH/s .NiceHash

Iz kompanije su izjavili:
Veoma smo uzbuđeni što vam možemo reći da je NiceHash QuickMiner (Excavator) prvi softver za rudarenje koji POTPUNO (100%) OTKLJUČAVA LHR kartice!
Sada možete zaraditi više od bilo kojeg drugog softvera za rudarenje na tržištu ako koristite LHR grafičke kartice sa NiceHash QuickMiner-om. Podrška za NiceHash Miner stiže uskoro.

NiceHash

 

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.