Antimonopolsko regulatorno tijelo EU otpužilo je Apple u ponedjeljak da je ograničio pristup svojoj NFT tehnologiji čipa.

Apple se ponovo našao na udaru regulatornih tijela, ovog puta EU. Ponovo je optužen za monopolsko ponašanje i očekuje se velika kazna. Ne samo da se očekuje velika novčana kazna, već je Apple ponovo pod pritiskom da otvori svoj sistem mobilnog plaćanja za konkurenciju.

I taman kada se učinilo da je Apple otvorio svoj sistem za plaćanja koja vode ka drugim aplikacijama, gigant se dosetio NFT čipova i ponovnog zatvaranja sistema. Međutim, čini se da regulatorna telija neće više nijemo posmatrati ovakve pojave na tržištu. Evropska komisija je poslala optužnicu prema kojoj je se Apple tretira kao kompanija koja je zloupotrijebila svoju dominantnu poziciju na tržištu mobilnih novčanika.

„Imamo indikacije da je Apple ograničio pristup trećim stranama ključnoj tehnologiji neophodnoj za razvoj konkurentskih rješenja za mobilni novčanik na Apple uređajima“. – izjavila je šefica EU za antimonopolska pitanja.

Apple je za sada samo izjavio da je spreman da pregovara.

(PCpress / MoneyUSNews)

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.