Meta i Microsoft nisu jedine kompanije s ambicijama za metaverzum. U četvrtak je Nike najavio partnerstvo sa Robloxom kako bi ponudio besplatan virtuelni prostor za igru ​​pod nazivom Nikeland. U svojoj trenutnoj iteraciji, Nikeland uključuje mini igre kao što su igra lovice, između dvije vatre, pod je lava (tag, dodgeball, floor is lava) koju igrači mogu zaigrati sa svojim prijateljima. Mobilna integracija vam omogućava da koristite svoj telefon za prevođenje pokreta iz stvarnog života u igru. Na taj način možete raditi stvari poput skokova u dalj i brzih sprinteva. Naravno, tu je i digitalni izložbeni prostor gdje igrači mogu dobiti Nike stvarčice za svoj avatar.

Prema CNBC-u, to je samo početak onoga što je brend planirao za prostor. U budućnosti bi mogao biti domaćin takmičenja vezanih za globalne sportske događaje. Na primjer, mogao bi biti domaćin fudbalskih utakmica kada Svjetsko prvenstvo 2022. počne u Kataru. Izložbeni prostor bi također mogao jednog dana najavljivati ​​buduća izdanja proizvoda i omogućiti korisnicima da zajedno kreiraju artikle.

Nije iznenađenje vidjeti Nike partnera s Robloxom u igranju u metaverzumu. Sa više od 200 miliona procijenjenih mjesečno aktivnih korisnika, to je jedna od najpopularnijih igara među djecom i tinejdžerima. Nudeći besplatan prostor u kojem ti mladi ljudi mogu komunicirati s brendom, Nike im stvara put da postanu njegovi kupci u stvarnom svijetu.

(Endgadget)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.