Jedna od najupečatljivijih survival horor igara poslednjih godina Alien: Isolation stiže na pametne telefone i tablete

 

Feral Interactive je objavio da će Alien: Isolation na pametne telefone (iOS i Android platforme) stići 16. decembra.

Feral tvrdi da je uspio da na mobilne uređaje portuje „neverovatne vizuelne prikaze, izuzetnu naraciju i zastrašujuću atmosferu“ nagrađivanog naučno-fantastičnog remek djela Creative Assembly studija.

Dodate su prilagodljive kontrole za ekrane osjetljive na dodir, a tu je i mogućnost povezivanja eksternog kontrolera/gejmpeda. Igra, koja košta 15 dolara, stiže sa svih sedam DLC-ova.

Radnja igre Alien: Isolation je smještena 15 godina nakon radnje iza „Osmog putnika“ (Alien) – klasičnog naučno-fantastičnog horor filma Ridlija Skota. Igrači su u ulozi inženjerke Amande Ripli, koja pokušava da riješi misteriju nestanka svoje majke Elen Ripli.

Creative Assembly je sa ovom igrom napravio odličan posao u repliciranju zastrašujuće atmosfere iz originalnog filma. Perspektiva iz prvog lica doprinosi osjećaju nelagode dok pokušavate da izbjegnete Aliena.

Ostaje da se vidi da li će Alien: Isolation biti podjednako impresivan na telefonima, kao što je to bio na konzolama i PC-u, iako je raniji port za Switch veoma dobro prihvaćen.

(Engadget)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.