Zbog zaustavljanja kompletnog procesa proizvodnje u Kini prošla dva mjeseca, ali i velike potražnje usljed epidemije korona virusa, došlo je do nedostatka Nintendo Switch konzole u svijetu. Zbog toga je ova kompanija odlučila da zabrani izvoz ove konzole u Japan do daljeg.

Kako je objavljeno, za sada je obustavljena isporuka i Nintendo Switch i Nintendo Switch Lite konzole u Japan, usljed globalnog nedostatka popularne konzole video igara. Za CNN je potvrđeno da ove nedjelje neće biti novih pošiljki u Japan, osim onih koje su već bile poručene ranije.

Takođe, najavljeno je da će sljedeće nedjelje biti objavljen novi raspored isporuka.

Iz Nintenda objašnjavaju da je potražnja porasla zahvaljujući igri “Animal Crossing: New Horizons“, ali i zbog epidemije Korona virusa. Samo u Japanu, potražnja za ovom konzolom skočila je nevjerovatnih 240% u odnosu na prošlu godinu. Svjetska isporuka bi mogla da nastavi da funkcioniše koliko-toliko normalno, ali samo uz ograničavanje isporuke u Japan.

Cijena ovih konzola je od početka epidemije skočila i do dva puta u odnosu na onu pre ove krize. U Kini je cijena sa 299 dolara skočila na 560 dolara. Na zvaničnoj strani Walmarta u Sjedinjenim Američkim Državama neke od verzija ove konzole dostižu cijenu do čak 800 dolara. Za sada se ne zna koliko je prodatih jedinica ove konzole, jer kompanija objavljuje te informacije 7. maja, kada i inače informiše javnost o prodaji.

(Nezavisne / CNN)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.