Kineska kompanija za poluprovodnike Unisoc predstavila je novi pristupačni pametni telefon, pod nazivom Lenovo A7. Uređaj se tek treba pojaviti, međutim neke specifikacije su objavljene na Twitter stranici proizvođača čipova.

Lenovo A7 je očigledno telefon ulaznog segmenta sa notch kapljicom, dvije kamere i okta-core procesorom.

Čipset je Unisoc SC9863A koji ima osam Cortex-A55 jedinica – jedan klaster dostiže 1,6 GHz, a ostali se kreću do 1,2 GHz. Može podržati rezolucije do Full HD + (2160 x 1080), ali Lenovo A7 će se vjerovatno prilagoditi 720p displeju. Sve što znamo je da je prečnik displeja 6,09 inča sa izrezom u obliku kapljice vode za 5 MP selfie kameru.

Pročitajte još: LG najavio novi „dizajnerski jezik“ za pametne telefone

U ostalim specifikacijama, baterija je 4.000 mAh i zamjenjiva – što je danas prava rijetkost na tržištu pametnih telefona. Sa zadnje strane se nalazi skener otiska prsta i dvostruka kameru od 13 MP + 2 MP i jedan LED blic. Još moramo saznati više o ovom uređaju, uključujući dostupnost ili tržišta, ali govori se da neće koštati više od 100 dolara.

Ovaj pristupačni pametni telefon biće dostupan u crnoj i plavoj varijanti.

(IT mixer)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.