Nothing Phone (2) dobio je svoje prvo ažuriranje, koje je donijelo mnoga poboljšanja vezana za kameru, sredinom jula, prije nego što je većina ljudi uopšte imala jedan u svojim rukama. Evo nas, samo nekoliko nedjelja kasnije, a kompanija već uvodi dodatno ažuriranje za svoj najnoviji uređaj.

Ovaj takođe dolazi sa dosta poboljšanja fokusiranih na kameru, i nosi oznaku Nothing OS 2.0.2. Hajde da vidimo šta je unutra.

Dobijate bolju jasnoću fotografije u režimu od 50 MP, bolju stabilnost i kontrast prilikom snimanja video zapisa, poboljšani kvalitet fotografija pri slabom osvetljenju, bolji kontrast, poboljšani bokeh, optimizovanu jasnoću lica u režimu portreta i veću brzinu HDR obrade.

Selfi kamera takođe dobija poboljšanu jasnoću fotografije, poboljšani kvalitet pri slabom osvetljenju i bržu HDR obradu.

Nove funkcije uključuju isključivanje aplikacija na telefonu kada dostigne svoju temperaturnu granicu, prefinjeni prikaz prazne baterije kada je telefon isključen i nove, različite ikone dodane za svaki od Nothing audio proizvoda u kontroli jačine zvuka.

Ažuriranje uključuje sigurnosne zakrpe iz jula 2023., novu snagu povratne informacije pri kucanju, poboljšani odziv ekrana osjetljivog na dodir i pouzdanost mreže za „više globalnih operatera“, poboljšane performanse nekih igara kada se igraju u HDR-u i ukupno poboljšanje stabilnosti sistema.

Problemi sa Dirac Audio-om, Google Wallet-om i brzim postavkama za Bluetooth su riješeni, kao i problem koji je uzrokovao nereagiranje ‘double tap to wake’. Nećete se iznenaditi kada saznate da su primijenjene i „druge opšte ispravke grešaka“.

Da biste dobili ažuriranje, idite na Postavke > Sistem > Ažuriranje sistema na vašem Nothing Phone (2).