Sony je prikazao fotografije koje pokazuju interfejs Xperia telefona s minimalnim (gotovo nepostojećim) okvirima oko ekrana

 

Sonyeva konkurencija već nekoliko godina mijenja dizajn i prati ili pokreće trendove. Izgleda da i Sony napokon mijenja dizajn pa tako stiže nova Xperia s rupicom i minimalnim okvirima oko ekrana.

Oni koji vole Xperia telefone često tvrde da im se sviđa to što Sony i dalje drži sličan dizajn na novim telefonima te izbjegava notchove, rupice, pokretne mehanizme i tome slično.

Ono u čemu je Sony pokušao inovacije je omjer stranica ekrana jer nekoliko njihovih novijih telefona ima omjer stranica od 21:9 za, kako Sony tvrdi, nevjerojatno iskustvo prilikom konzumacije multimedije.

Pročitajte još: Huawei Y9s stiže na evropsko tržište kao P Smart Pro

Najnoviji patenti pokazuju kako je Sony ipak shvatio važnost praćenja trendova.

Naime, u svjetskoj bazi podataka WIPO, Sony je učitao fotografije koje prikazuju interfejs Xperia telefona s minimalnim (gotovo nepostojećim) okvirima oko ekrana, osim onoga s donje strane.

Iako sam interfejs prikazuje multiwindow funkcionalnost, na planu telefona je vidljivo da na telefonu nema izreza blizu uglova ekrana kao što je to kod Huawei i Samsung telefona (osim Note 10).

Na pitanje što to onda Sony sprema, ostaju nam samo dva moguća odgovora.

Ili će se Sony okušati s pokretnim mehanizmima za prednju kameru, ili će rupica biti jako mala i nalaziti se na sredini ekrana, uz gornju ivicu.

Malo manje vjerojatne opcije su da će nova Xperia imati i zadnji ekran pa će joj tako zadnje kamere postati prednje, a još manje vjerojatna opcija je da se selfi kamera skrila ispod samog ekrana (poput onoga što je Oppo predstavio).

(Bajtbox)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.