Steam je prva platforma za igranje video igara koja je nastala 2003. godine i još uvek je na vrhu. Ova platforma se stalno unapređuje i donosi što više prednosti igračima i to je ono što ga čini tako posebnim. Kada je u pitanju igranje video igara na računaru, Steam je bez sumnje prvi izbor.

U novoj beta verziji Steam pruža igračima još više mogućnosti, uključujući zapisivanje bilješki i mogućnost gledanja video snimaka dok se igra. Uz ovaj beta update, Steam je postao još atraktivniji za igrače, nudeći im još više mogućnosti koje će im olakšati igranje video igara. Ova platforma će nastaviti da pruža igračima najbolju moguću igračku iskustvo, što je još jedan razlog da se Steam i dalje smatra najboljim izborom za igranje video igara na računaru.

Steam koristi rich text formatiranje da bi bilješke bile što preciznije uređene. Ovaj dodatak se može koristiti i u offline modu, tako da će igrači koji imaju sporije internet veze moći da koriste ovu opciju.

Steam takođe nudi mogućnost postavljanja drugog prozora preko Steam-a, što znači da će sada igrači moći da gledaju filmove preko striming servisa dok igraju igru. Ovo je obično nemoguće uraditi na drugim platformama.

Ova platforma će nastaviti da pruža igračima najbolju moguću igračku iskustvo, što je još jedan razlog da se Steam i dalje smatra najboljim izborom za igranje video igara na računaru.

(IT mixer)