Telegram je implementirao ažuriranja, koja donose nekoliko bitnih promjena u aplikaciju, uključujući automatsko brisanje poruka, nove preporuke za javne kanale, kozmetička prilagođavanja, transkripciju glasa u tekst…

 

Aplikacija Telegram je uvela niz ažuriranja koja donose gomilu novih funkcija u svoje Android i iOS aplikacije za razmjenu poruka kao što su audio i video poruke koje mogu da se pogledaju samo jednom prije nego što nestanu ili mogućnost pauziranja snimanja dok se šalju poruke.

Korisnici Telegrama sada mogu da započnu snimanje i dodirom na ikonicu „pogledaj jednom“ (view once) kako bi primaocu omogućili da samo jednom poslušaju ili pogledaju poruku.

Ova funkcija je odlična za sve koji žele da pošalju osjetljiv podatak ili medijski sadržaj.

Pored toga, Telegram uvodi mogućnost pauziranja i nastavka snimanja za glasovne i video poruke kroz isti meni.

Telegram je uveo i lakše načine za pronalaženje kanala za pridruživanje i omogućavanje korisnicima Telegrama koji ne plaćaju pristup glasovnim transkripcijama.

 

Transkripcije glasa u tekst

 

U svom najnovijem ažuriranju, Telegram je rekao da otvara funkciju transkripcije glasa u tekst umjesto da je drži zaključanu iza pretplate od 4,99 dolara na Telegram Premium, omogućavajući svakome da transkribira glasovne i video poruke ili prevodi audio na drugi jezik.

Postoji jedno važno upozorenje: samo pretplatnici Premium Telegrama imaju neograničen pristup transkripcijama — besplatni korisnici će biti ograničeni na pretvaranje samo dvije poruke sedmično. Ipak, to je bolje nego ništa, i moglo bi se pokazati korisnim u rijetkim situacijama u kojima morate imati slobodne ruke. Telegram kaže da se funkcija transkripcije postepeno uvodi i da možda neće odmah biti dostupna svuda.

 

Similar Channels

 

Telegram takođe uvodi Similar Channels (Slične kanale), koji pruža listu drugih javnih kanala koji mogu biti od interesa kada se korisnici pridruže novom kanalu. Ovi predloženi kanali se automatski preporučuju na osnovu sličnosti u njihovim bazama pretplatnika, što može olakšati pronalaženje istomišljenika za ćaskanje.

Ostale nove funkcije u najnovijem ažuriranju uključuju mogućnost povećanja publike vaših najmilijih ili omiljenih kanala ponovnim objavljivanjem njihovih priča na vlastitu stranicu, dodavanjem novog sadržaja poput teksta, audio ili video poruka tim ponovo objavljenim pričama i statistiku učinka prikaz koji prikazuje prikaze priča, dijeljenja i reakcije za kanale koji mogu objavljivati ​​priče.

 

Kozmetičke izmjene

 

Korisnici Telegram Premiuma sada mogu postaviti pozadine na pojedinačnim razgovorima koje će biti prikazane i za njih i za njihovog partnera za ćaskanje, na primjer.

Premium korisnici takođe mogu da učine da njihova stranica profila iskoči tako što će je prilagoditi jedinstvenom kombinacijom boja/logotipa.

Konačno, dodata je nova zabavna animacija za korisnike iOS-a koja isparava poruke koje su postavljene na automatsko brisanje nakon što prođe vremensko ograničenje, stvarajući eksploziju piksela.

(IT mixer)