Kompanija Apple navikla je svijet na neobična dizajnerska rešenja svojih uređaja, pa ni posljednji patent novog iMac-a od zakrivljenog komada stakla ne odskače previše od tog pristupa

 

Naime, Apple je nedavno prijavio patent izgleda desktop iMac računara čije se čitavo „tijelo“ sastoji od jednog, jedinstvenog zakrivljenog komada stakla.

Prema tom prijedlogu, prenosi Engadget, sa zadnje strane bi bio „nosač“ u kom bi se nalazio hardver uređaja dok bi u zakrivljanom dijelu bili – gore ekran, a dole prostor za tastaturu.

Razmatra se, može se zaključiti po crtežima, čak i mogućnost da bi ovakav uređaj mogao da bude zapravo „dock“ za MacBook računar umjesto samostalni kompjuter.

Ipak, ne treba računati na to da bi ovaj proizvod mogao uskoro naći na tržištu.

Postoje tehnička ograničenja poput toga da savitljivi ekrani nisu još uvek tako prilagodljivi. Apple bi jednostavno mogao da se odluči i za „sigurnije“ dizajnersko rješenje, bliže sadašnjim iMac uređajima.

Ipak, vrijedi se nadati.

(Engadget)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.