Ako je vjerovati glasinama, Apple konačno planira ažurirati svoj 27-inčni iMac kasnije ove godine, osim što bi mogao biti poznat kao iMac Pro. Sada, prema tweetu autora Dylandkt-a, otkriveni su neki detalji o izabranom čipsetu nadolazećeg računara.

Prema tvitu, nezvanični izvor tvrdi da bi računar mogao da koristi čipset koji ide „preko“ M1 Max i da bi mogao na kraju imati 12 jezgara.

https://twitter.com/dylandkt/status/1485319903196454913

Za one koji nisu upoznati, Appleova baza M1 ima CPU sa 7-8 jezgara, dok M1 Pro višeg razreda ima 8-10 jezgri. M1 Max ima 10 jezgara, ali ima podršku za više memorije i GPU sa više jezgara u poređenju sa Pro.

To znači da bi iMac Pro mogao na kraju biti varijanta M1 Max procesora sa podrškom za dodatna jezgra, što ga čini potencijalno još moćnijom mašinom. Čini se da je ovo slično izvještaju koji smo čuli još u novembru 2021., gdje je sugerisano da bi predstojeće Mac Pro osvježavanje također moglo sadržavati hardver baziran na M1 Max umjesto M2, za koji se također očekuje da će debitovati ove godine.

Biće zanimljivo vidjeti kakvom se poboljšanju performansi možemo radovati od novih iMac Pro i Mac Pro uređaja, za koje se priča da će debitovati kasnije ove jeseni. Tako da, ako trebate nadograditi svoj Mac, vi možda želite da odložite do tada ako je moguće.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.