Možda neko ne biste trebali igrati igru ​​Dark Souls na mreži – što nije nužno. Kako izveštavaju Dexerto i The Verge, napadači su otkrili bezbjednosni propust u igri Dark Souls 3 (i potencijalno Elden Ring) za Windows koji omogućava napadačima da daljinski izvrše kontrolu i efikasno preuzmu kontrolu nad vašim računarom. Streameri kao što je The_Grim_Sleeper saznali su o potencijalnoj šteti iz prve ruke – u njegovom slučaju, uljez je pokrenuo Microsoft PowerShell i pokrenuo skriptu za pretvaranje teksta u govor u kojoj ga je osudio zbog njegovog igranja.

Eksploatator možda nije imao zlu namjeru. Post na SpeedSouls Discordu tvrdi da je haker pokušavao da upozori developera FromSoftware na ranjivost Dark Souls 3, ali se okrenuo kompromitovanju streamera kako bi istakao problem. Nekoliko ljudi osim počinitelja zna kako ga koristiti, ali već postoji zakrpa za nezvanični Blue Sentinel alat protiv varanja.

FromSoftware i njegov izdavač Bandai Namco od tada su odgovorili na eksploataciju. Privremeno su ugasili server-versus-player servere za Dark Souls 3 i njegove prethodnike dok sigurnosni tim istražuje nedostatke. Nije sigurno kada će se serveri vratiti na mrežu, ali From i Bandai očigledno neće obnoviti uslugu sve dok ne budu razumno sigurni da su igrači sigurni. Zlobniji napadači mogli bi iskoristiti tu grešku da ukradu osjetljive informacije, unište sisteme gejmera i na drugi način naprave ozbiljnu štetu.

(Engadget)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.