Prošle sedmice Bloomberg je izvijestio da Apple planira redizajnirani MacBook Air. Bila je to fusnota u većem dijelu koji se fokusirao na neke nadolazeće MacBook Pro laptope. Danas je Bloombergov Mark Gurman pružio još nekoliko detalja o sljedećemAir osvježavanju. Novi MacBook Air biće tanji i lakši, navodi se u izvještaju. Imaće M1 procesor sljedeće generacije i koristiće isti MagSafe sistem punjenja koji je predviđen za sljedeće osvježavanje MacBook Pro-a. Takođe se navodi da kompanija planira dizajn s manjim okvirima zaslona, ​​što bi dodatno smanjilo već prenosivi faktor oblika.

Izvještaj ne govori koliko bi laptop mogao biti manji, tanji i lakši. Bloomberg, međutim, napominje da će biti pozicioniran kao vrhunska alternativa trenutnom MacBook Air-u, koji će se držati kao početna ponuda. Promjene na šasiji pomogle bi Appleu da razlikuje Air i Pro liniju. Najnoviji MacBook Air, koji ima novi M1 čip kompanije, vizuelno je sličan MacBook Pro-u (verzije koje se isporučuju bez Touch Bar-a).

Prema Bloombergu, novi MacBook Air mogao bi se pojaviti kasnije ove godine ili 2022. To znači da će vjerovatno doći nakon nadograđenih MacBook Pro-a, koji će navodno doći u dimenzijama od 14 i 16 inča. Apple takođe planira da pokrene iMac redizajn kasnije ove godine – nešto što je preko potrebno za sve – i dodatke za Mac Pro liniju.

(Endgadget)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.