Osim bolje zaštite, novog interfejsa i boljih performansi, Malwarebytes 4.0 nudi na početnom ekranu novosti iz svijeta kibernetičke bezbjednosti

 

Malwarebytes 4.0 je nakon nekoliko mjeseci beta testiranja napokon dostupan za sve i nudi mnoga poboljšanja, ne samo po pitanju potpuno redizajniranog korisničkog interfejsa već i skeniranja malwarea koji koristi 50 posto manje CPU resursa nego što je bio slučaj s prethodnim verzijama.

Tako nešto postiže se uz novi engine, koji developeri zovu Malwarebytes Katana Engine. On kombinuje nove tehnologije detekcije s najboljim postojećim enginima za detekciju.

Dakle, po pitanju skeniranja malwarea, Malwarebytes je otišao korak dalje, spojio najbolje od najboljeg i korisnicima nudi zaštitu kakvu dosad nisu imali.

Pročitajte još: Svi Microsoft Office alati za Android u jednoj aplikaciji

U realnom vremenu će Malwarebytes još bolje da pronalazi dotad neotkrivene prijetnje, zajedno s onima koje su otprije registrovane i označene kao opasne. Tako nešto podiže nivo bezbjednosti i donosi nešto potpuno svježe.

Kompanija se hvali da je s Malwarebytes 4.0 uklonjena praznina između njihovog softvera i antivirusnih alata. Time se zapravo sugeriše da je Malwarebytes 4.0 izbor broj jedan, kojem ne treba dodavati antivirusni softver. Ali, tako nešto ipak korisnici moraju sami da odluče.

Ipak ta jaka tvrdnja trebalo bi tek da bude potkrijepljena. Dosad je Malwarebytes bio više kao dodatak antivirusnim dodacima i nikad se nije koristio posebno.

Očigledno se sve skupa promijenilo, ili to u kompaniji žele. Zato, svaki korisnik koji preuzme Malwarebytes 4.0 mora biti svjestan da on u startu preuzima primat kao prva linija obrane Windows operativnog sustava. To znači da sva ostala zaštita pada u drugi plan i naročito je bitno znati taj detalj.

Osim bolje zaštite, novog interfejsa i boljih performansi, Malwarebytes 4.0 nudi na početnom ekranu novosti iz svijeta kibernetičke bezbjednosti, lakše se nadopunjava i nadograđuje, ima širu mogućnost detekcije malwarea, brže definiše i procesuira prijetnje, nudi statistiku vezanu uz prijetnje…

Cijena ovog softvera je 39,99 američkih dolara godišnje, a svi koji su imali Malwarebytes 3.x besplatno se mogu nadograditi i koristiti najnoviji softver.

(ICT Business)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.