Otkriveno mnoštvo ranjivosti

 

Nvidia je juče izbacila paket grafičkih drajvera 441.20 s podrškom za Star Wars Jedi: Fallen Order i preporučuju da ažurirate drajvere na ovu verziju.

Kompanija je objavila sigurnosni bilten za sve upravljačke programe za Nvidia GPU do najnovijeg izdanja (441.12), ali bez njega. Unutar biltena, GPU kompanija prijavljuje razne ranjivosti, uključujući one s mogućnošću uskraćivanja usluge ili eskalacije privilegovanih napada. Nemojte paničiti, ove rupe se lako zakrpe – jednostavno ažurirajte drajvere na zadnju verziju.

Sigurnosni Nvidia bilten za novembar 2019. objavljuje devet slabosti različitog stepena ozbiljnosti prisutnih u Nvidijinim zastarjelim drajverima – najoštrija ocjena sa 7,8 po CVSS V3 standardu. Svi su ograničeni samo na lokalne vektore, tako da će njihov rizik varirati zavisno o podešavanju i pristupu vašem sistemu.

Pročitajte još: GeForce RTX SUPER serija grafičkih kartica iz Nvidijine kuhinje

Svaki sistem koji pokreće GeForce grafičku karticu može se odmah ažurirati, a mnogi od vas su to možda već učinili. Postoje i ispravke za drajvere za najsavremenije Quadro sisteme koji koriste bilo koju R440 verziju. Na prethodne verzije Quadro i Tesla kartice doći će popravna sedmica koja počinje 18. novembra 2019. Neki dobavljači hardvera također uvode sigurnosne ispravke unutar starijih paketa drajvera.

Ako već niste ažurirali drajvere za svoje grafičke kartice, Nvidia od verzije 441.12 uvodi optimizacije i ispravke bagova za Red Dead Redemption 2 (koje ćete poželiti za najbolju RDR2 iskustvo bagova) i dodatnu G-Sync podršku, uključujući za LG-ove 4K OLED-ove.

Zadnje drajvere za Nvidia grafičke kartice možete skinuti sa ovog linka.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.