Ispočetka je situacija djelovala smiješno ali onda nastaje još veći apsurd, umjesto da se optužbe odbace promijenjene su u krivično djelo

 

Povremeno kompanije angažuju firme za cyber-bezbjednost da testiraju svoje sigurnosne sisteme. Na primjer, ponekad kada kompanija želi znati je li njihov software siguran, mogu zaposliti hakere ili pokrenuti program za lovce na ucjene (u hakerskom smislu) gdje bi omogućili hakerima da pokušaju provaliti u sistem kako bi pronašli potencijalne nedostatke i ranjivosti.

Tako je nešto i američka savezna država Ajova htjela kada je angažovala firmu za cyber-bezbjednost, Coalfire, da izvrši „testove prodora“ određenih opštinskih zgrada, poput državnog suda. Međutim, čini se da je u toku testiranja nekoliko zaposlenih firme uhapšeno, uprkos činjenici da su imali svu potrebnu dokumentaciju kako bi dokazali da su tamo bili u ime države.

Počelo je tako kada su zaposleni pronašli vrata suda u dvorištu otvorena. Zatvorili su ih i pokušali ponovo otvoriti da vide da li će se zaključati, samo da pokrenu alarm. Policija je pozvana, a zaposleni su na kraju pušteni, ali ih je lokalni šerif kasnije uhapsio i proveli su noć u zatvoru.

 

Apsurd postaje veći kada je optužba promijenjena iz prekršaja u krivično djelo

 

Takođe im je izrečena krivična prijava za provalu trećeg stepena, uz posjedovanje alata za provaljivanje. Prvobitno se pretpostavljalo da je to miješanje i da će stvar biti odbačena, ali čini se da nije, gdje su optužbe kasnije promijenjene u krivično djelo.

„Trenutana situacija u Ajovi je potpuno smiješna. Naša misija je pomoći našim klijentima da osiguraju svoje okruženje i zaštite ljude koji rade za njih, njihove kupce i povjerljive informacije koje održavaju. U ovom slučaju pomagali smo zaštiti stanovnika Ajove “ navodi se u izjavi koju firme za cyber-bezbjednost Coalfire.

(Ubergizmo)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.