Nubia Z50S Pro stiže 20. jula, a danas je brend ZTE pokazao dizajn novog telefona. Kompanija je takođe otkrila neke ključne specifikacije kao što su čipset, rezolucija ekrana i kapacitet baterije.

Glavna kamera Z50S Pro bi trebala doći s novom glavnom kamerom napravljenom po narudžbi s 35 mm ekvivalentnom žižnom daljinom i senzorom od 1″ i pretpostavljamo da je to evolucija 35 mm kamere na nubia Z50 Ultra od ranije ove godine.

Svi renderi otkrivaju da je Z50S Pro samostalan uređaj, koji nema mnogo zajedničkog sa vanilla Z50 verzijom ili moćnim Z50 Ultra modelom. Ovaj telefon će doći sa Snapdragon 8 Gen 2 čipsetom, ali će na ekranu nedostajati karakteristike kao što su zakrivljene strane ili kamera ispod ekrana, što se može vidjeti na druga dva vodeća modela.

Zvanični tizeri su takođe otkrili 80W brzo punjenje za bateriju od 5100 mAh, ekran od 6,78″ sa „1.5K rezolucijom“, što je 1220p, a panel bi imao 100% DCI-P3 raspon boja.

Nova 35 mm kamera će biti glavna tema za razgovor nubia Z50S Pro. Imaće 1G+6P objektiv koji je otvor blende od sedam dijelova sa jednim staklom i šest plastičnih elemenata. Još ne znamo ništa o senzoru iza objektiva, ali kompanija je potvrdila da će stvarni otvor blende biti dijagonale 5,21 mm, tvrdeći da je „najveći u industriji“.