Sada direktno u Gmail-u možete zakazati termin za sastanak koji odgovara svima 

 

Google je najavio Gmail nadogradnju koja će omogućiti korisnicima da pretražuju svoj kalendar i predlažu termin za sastanak, direktno iz Gmail interfejsa.

Gmail se nada da će ovaj dodatak značiti kraj dosadnih i frustrirajućih pregovaranja između korisnika koji žele da pronađu termin koji odgovara svima.

„Dodajemo funkciju u Gmail koja vam pomaže da mnogo brže pronađete pogodno vrijeme za sastanke 1:1 sa drugima“, napisala je kompanija u postu na blogu za ažuriranje Google Workspace-a kojim je najavljeno pokretanje.

„Ovo je posebno korisno kada zakazujete vrijeme sa klijentima, partnerima ili ljudima u vašoj organizaciji čiji Google kalendari nisu vidljivi vama.“

Ubuduće, korisnici Gmail-a će sada vidjeti novu ikonu kalendara pored postojećih opcija uz dugme za slanje emaila, piše Techradar.

Kada je izabrano, ono nudi brojne alatke vezane za kalendar i raspored, uključujući opciju da predložite vrijeme kada ste slobodni za sastanak, otvarajući sopstveni kalendar da biste uočili prazna mjesta. Vaš primalac emaila onda može da pregleda ova predložena vremena i da izabere bilo koje koje funkcioniše direktno iz mejla – što će takođe automatski poslati mejl sa pozivnicom iz kalendara.

Za sada je ova funkcija ograničena na sastanke 1:1 i radiće samo za vaš primarni kalendar. Ako je više osoba uključeno na listu primalaca, samo prva osoba koja zakaže termin biće automatski dodata događaju.

Korisnici takođe mogu brzo da kreiraju događaj kao što je sastanak ili video poziv, koji kada se izabere otvara poznati prozor za kreiranje događaja kalendara sa primaocima i naslovom unaprijed popunjenim iz vašeg emaila, kao i automatskim ubacivanjem rezimea događaja u tijelo emaila za lako dijeljenje.

Nova alatka, koja je dostupna svim korisnicima Google Workspace-a i korisnicima sa ličnim Google nalozima, 12. jula se pokreće odabranim korisnicima, a šire uvođenje je postavljeno za kasnije u julu ove godine.

(IT mixer)