Tecno je otkrio dizajn i specifikacije nadolazećeg Pova Neo 3 pametnog telefona uoči njegovog predstavljanja ovog mjeseca

 

Kompanija Tecno je potvrdila ključne specifikacije Pova Neo 3 4G uoči njegovog lansiranja. Predviđeno je da uređaj pokreće MediaTek čipset uparen sa do 8GB RAM-a i 128GB skladišnog prostora. Smartfon će imati sistem sa dvostrukom zadnjom kamerom.

Najnoviji Tecno telefon če da naslijedi Tecno Pova Neo 2, koji je lansiran prošle godine u septembru. Kompanija je objavila specifikacije Tecno Pova Neo 3 putem Twitter posta.

Telefon je predstavljen u tri nijanse boja, a to su Mecha Black, Amber Gold i Hurricane Blue. Čini se da telefon ima drugačiji dizajn od svog prethodnika, Pova Neo 2. Pokazano je da ima veće ostrvo kamere na leđima.

Tecno Pova Neo 3

Pored toga, potvrđene su i specifikacije telefona. Pokreće ga MediaTek Helio G85 SoC, uparen sa do 8 GB RAM-a i 128 GB memorije. Takođe će postojati proširiva RAM memorija do 8 GB.

Ugrađeni ekran ima dijagonale od 6,82 inča, nudi HD+ rezoluciju i brzinu osvježavanja od 90 Hz. Korisnici će imati pristup živopisnoj kolekciji pozadina. Uređaj će podržavati Panther Engine 2.0 za poboljšano iskustvo igranja. Takođe će imati Game Space 2.0 i postavku sa dva zvučnika sa DTS audio tehnologijom.

 

Kamere, baterija, povezivanje…

 

Pametni telefon će imati sistem sa dvije kamere na zadnjoj strani, koji se sastoji od glavnog senzora od 16 megapiksela i sekundarnog senzora od 2 megapiksela. Za selfije, telefon će imati prednju kameru od 8 megapiksela.

Uređaj će napajati masivna bateriju od 7000 mAh, koja podržava brzo punjenje od 18 W. Ova velika baterija će svakako obezbijediti dugotrajnu upotrebu. Takođe će podržavati baterije kao što su Battery Lab 3.0 i STS Secure Battery Technology. Pokrenuće se sa unaprijed instaliranim Androidom 12 sa HiOS 8.0.

Opcije povezivanja na Pova Neo 3 će biti robusne, uključujući UPS Ultra Power Signal za poboljšanu snagu signala, stabilnost i brzinu prenosa podataka. Takođe će da podržava Linkbooming 1.0, poboljšavajući cjelokupno iskustvo povezivanja.

Očekuje se da će Tecno Pova Neo 3 uskoro biti predstavljen u Indiji. Cijena kao i tačan datum lansiranja telefona tek bi trebalo da budu objavljeni, a smatra se će biti jeftin.

(IT mixer)