OnePlus je prvi put krenuo u svijet pametnih satova s OnePlus Watch-om još u martu 2021. godine, iako je više naginjao tome da bude fitnes tracker nego punopravni pametni sat. Iako OnePlus Watch više nije dostupan za kupovinu preko službenih kanala kompanije, na vidiku su zanimljive vijesti.

Najnovija informacija dolazi od pouzdanog tipstera Maxa Jambora, koji je nagovijestio da OnePlus planira predstaviti OnePlus Watch 2 2024. godine. Značajno, očekuje se da će nastavak imati okrugli dizajn, što je odstupanje od kvadratnog izgleda njegovog prethodnika. Što se tiče poboljšanja, Jamborova tvrdnja da će Watch 2 „biti bolji“ nije iznenađenje, jer tehnološki napredak obično dovodi do poboljšanih karakteristika i mogućnosti u novijim iteracijama.

Što se tiče tačnog datuma lansiranja OnePlus Watch 2, detalji su u ovoj fazi još uvijek oskudni. Međutim, razumno je predvidjeti da bi OnePlus mogao slijediti sličan raspored izdanja kao i originalni model, što sugerira da bi se više informacija u vezi sa OnePlus Watch 2 moglo pojaviti u narednim mjesecima. Pratite nas za daljnja ažuriranja ovog dugo očekivanog pametnog sata.

(IT mixer)