Ruski bravari uzeli su trulu Ladu i uz ponešto znanja je pretvorili u svoju verziju vjerojatno trenutno najzanimljivijeg automobila na svijetu, Teslinog Cybertruck-a

Nije prošlo niti par dana od predstavljanja američkog uradi sam Cybertrucka, a već su i Rusi pokazali da i oni imaju svog konja za trku. U pravom ruskom stilu, ekipa koja stoji iza YouTube kanala Puška Garaž uzela je u ruke aparat za varenje, ponešto cijevi i lima, te krenula izraditi vlastiti ruski Cybertruck.

 

Tesla Cybertruck na ruski način

 

Kao automobilski donor podvozja poslužila je prastara Lada Samara koja je dobila sasvim novu karoseriju u stilu Teslinog najavljenog kamiona.

Naravno, riječ je ponovo o nešto umanjenoj verziji, ali bez obzira na to, i ovaj je performans dovoljan da se za njim okreću glave bilo gdje da se na cesti pojavi.

Naročito na benzinskoj stanici, gdje mora svratiti s vremena na vrijeme. Naime, Rusi se nisu zamarali promjenom motora pa ovaj „Cybertruck“ pokreće 1,6-litrenim benzinac iz izvorne Lade.

Isto tako nisu se zamarali niti Muskovom idejom o izradi kamiona od nerđajučeg čelika pa su za izradu koristili obično željezo, koje su potom obojili metalik srebrnom bojom.

Ali, pazili su na neke specifične detalje pa tako njihova verzija takođe ima karakteristična LED svjetla i naplatke s Teslinim logotipom.

 

Ruski Cybertruck na prodaju

 

Nakon izrade autori ruskog Cybertrucka postavili su ga i na oglasnik i istakli cijenu od 666.666 rubalja, odnosno oko 9.500 evra.

U trenutku nastanka ovog teksta oglas je još uvijek aktivan, pregledan je gotovo 40.000 puta, ali automobil, čini se, nije prodat.

U slučaju da ste zainteresirani, još ga možete kupiti i u novu godinu ući sa stilom.

(Bug)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.