Mislili da su hakovani: Samsung slao bizarnu poruku s brojem 1

 

Brojni Samsungovi telefoni u svijetu dobili su poruku s brojem 1 koja ih je zbunila. Mnogi su mislili da su ih hakovali. Samsung se na kraju izvinio navodeći da se radilo greški kod internog testiranja

Tehnološki gigant Samsung izvinio se nakon što je u noći na četvrtak poslao upozorenje velikom broj mobilnih uređaja duž cijelog svijeta, piše BBC.

Uređaji su dobili notifikaciju aplikacije Find My Mobile u ranim satima u četvrtak ujutro. U poruci je stajao samo broj 1 s još jednom jedinicom ispod.

 

Neki korisnici su se na društvenim mrežama požalili da ih je to probudilo, dok su drugi bili zabrinuti da im je uređaj hakovan, prenosi BBC.

– Nikad nisam koristio ovu aplikaciju. Nisam ni znao da je na telefonu – napisali su korisnici na forumu uz napomenu da su se zabrinuli da ih je netko hakovao.

Samsung je objavio kako je upozorenje poslano slučajno „ograničenom broju“ mobitela.

Južnokorejska korporacija je dodala da je poslata poruka bila posljedica internog testiranja i da nije naštetila mobitelima koji su ju primili.

(24 sata)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.