Na tržište izašao lažni Samsung Galaxy Note 10, izgleda poput ”pravog” a stvari postaju jasnije tek kad počnete da koristite uređaj

 

Samsung je svojom Note 10 serijom pokupio veliki uspjeh. Ta činjenica nadahnula je nekoliko imitatora, koji su odlučili i sami okusiti dio Samsungovog kolača, pa su na tržište izbacili lažni Samsung Galaxy Note 10.

Jedan od takvih imitatora je kineska kompanija pod nazivom Aliexpress koja je osmislila svoj pametni telefon pod nazivom Kimtien Note 10+.

 

Uređaj ne izgleda nimalo drugačije od Galaxyja Note 10+

 

Na prvi pogled uređaj izgleda gotovo kao Samsung Galaxy Note 10+. Boja je ista, čak je i dizajn uređaja jako sličan Note-u 10+. Izdaleka, ali i izbliza ne biste mogli reći da se ne radi desetoj iteraciji Samsungove Galaxy Note serije. Stvari postaju jasnije tek kad počnete da koristite uređaj (s tim da ni performanse ovog uređaja nisu za baciti).

Kimtien Note 10+ može se na internetskim trgovinama nabaviti za 180-ak američkih dolara. Znači, cijena je prava bagatela. E sad, šta točno korisnik dobija za tih malo para, sigurno se pitate. Pa, dobija onako, bar na papiru, solidan Android pametni telefon srednjeg razreda.

 

Po cijeni i specifikacijama, Kimtien Note 10+ je OK pametni telefon srednjeg razreda

 

Prema opisu specifikacija, Kimtien Note 10+ ima procesor sa deset jezgri. Naravno, ovdje nije riječ o Qualcommovom Snapdragonu ili Samsungovom Exynosu, već o MediaTekovom procesoru, a to u suštini i nije toliko loše, kad se sve zbroji i oduzme (i pogotovo kada se u obzir uzme cijena).

Uz procesor od deset jezgri, uređaj dolazi i sa impresivnih 8 Gigabajta radne memorije kao i 128 GB unutarnje memorije za skladištenje.

Ovaj pametni telefon na sebi ima i klasični utor od 3.5 mm za slušalice (što znači da uz njega nećete morati da kupujete nikakav dodatni adapter ili bežične slušalice).

Baterija uređaja je isto tako jako dobra (bar na papiru): radi se o ćeliji od 4.800 mili Amper sati. Bluetooth povezanost nije najnovija; ovdje je riječ o Bluetoothu 4.0, što je opet sasvim OK.

Ekran uređaja je 6.8-inčni Incell displej. Pametni telefon na sebi ima samo dvije kamere; jedna straga (senzor od 23 megapixela) i jedna sprijeda (senzor od 13 megapixela).

Pogonski program uređaja je Android Pie 9.0, uređaj dolazi s mogućnostima korišćenja dvije SIM kartice odjednom (ili možete koristiti jednu, pa onda utor druge kao microSD karticu) i naravno, baš kao i na Samsung Galaxyju Note 10 i 10+ i Kimtien Note 10+ dolazi s olovkom.

Kimtien Note 10+ je trenutno dostupan na tržištu i prema dostupnim podacima, izgleda da se uređaj vrlo dobro prodaje. To je još jedan od pokazatelja da je Samsung definitivno pogodio s dizajnom Galaxyja Note 10 i 10+ i da su to prepoznali svi; ne samo kupci, već i potencijalna konkurencija.

(PC chip)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.