Valve potvrđuje da ćemo se u City 17 vratiti za samo šest sedmica

 

Valve je napokon odredio datum izlaska za svoj nadolazeći VR naslov Half-Life: Alyx u tweetu koji je izašao u četvrtak – očekujete da City 17 vidite kroz svoje omiljeni VR headset „ako ga imate“ 23. marta 2020. godine.

U nastavku tweeta, Valve je objavio tri snimke interfejsa za igru ​​s natpisom „Povratak u Grad 17 u samo šest sedmica“ i linkovima na Steam stranicu igre i na službenu web stranicu igre.

Reakcije na igru ​​do sada bile su uglavnom pozitivno-pomiješane-sa skepticizmom, a igra predstavlja jednu od prvih velikih franšiza od Valve-a koja je dobila VR tretman, pa su očekivanja velika.

 

Povratak u Grad 17

 

Za one koji su propustili najavu igre ranije ove godine, igra je postavljena između događaja originalnog Half-Life i Half-Life 2 (oba su besplatna za igranje dok ne izađe Half-Life Alyx) i prate Alyx i njenog oca, dr. Eli Vance, tokom formiranja otpora Kombinatu.

Igra je izgrađena s Valveovim VR headsetom, Valve Indexom, i bit će besplatna za vlasnike Valveovog VR hardvera, ali web stranica igre kaže da će većina VR headseta – uključujući Oculus Rift, HTC Vive i Windows Mixed Reality headset – raditi takođe.

Između Half-Life: Alyx i Animal Crossing: New Horizons, mart bi mogao biti upravo najbolji mjesec do sada za igrače 2020. godine.

(Techradar)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.