OnePlus 8T je drugi vodeći pametni telefon kompanije iz 2020. godine. Ovaj smartfon dolazi s nekoliko poboljšanja u odnosu na svog prethodnika.

Za početak, i vjerojatno najočiglednije, bilo bi uključivanje displeja od 120Hz, nadogradnje u odnosu na OnePlus 8-ov zaslon od 90Hz. Zatim je tu i uvođenje još bržeg „brzog punjenja“ Warp Charge od 65 W. Prema OnePlus-u, oni tvrde da će Warp Charge sada napuniti bateriju od 4.500mAh telefona za samo 39 minuta.

Životni vijek baterije je jak. OnePlus 8T bi u svakoj trebao bez problema izgurati cijeli dan s punom baterijom.

Što se tiče hardvera, OnePlus 8T će koristiti isti Qualcomm Snapdragon 865 čipset sa 5G podrškom, tako da možete očekivati ​​isti nivo performansi. Telefon će takođe imati novu postavku četvorostruke kamere koja se sastoji od glavnog senzora od 48MP, ultraširoke kamere od 16MP i makro i monohromatskih kamera koje će zaokružiti stvari.

Kada pogledamo dizajn, OnePlus je uzdrmao stvari dodavanjem nove boje Aquamarine Green i promjenom položaja zadnjeg bloka kamere. Daje telefonu različit stil u odnosu na nedavne OnePlus uređaje, ali to nije promjena izgleda koja mijenja igru.

Što se tiče cijena, a to nas najviše interesuje, OnePlus 8T će se kretati od 749 američkih dolara za američko tržište koje dolazi sa 8 GB RAM-a i 256 GB prostora za skladištenje podataka. Postoji niži model 8GB RAM-a i 128GB model koji će biti prodavan u Evropi i koštaće oko 700 dolara (oko 598 eura).

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.