Već nekoliko sedmica govori se o skorom dolasku OnePlus Nord 3 pametng telefona. Za ovaj novi smartfon se kaže da je sličan nedavno predstavljenom OnePlus Ace 2V (koji je predstavljen za kinesko tržište), iako ima neke male promjene u svojim specifikacijama. Pričaju se da će ovaj telefon imati veliku premijeru krajem maja ili u junu.

Prema fotografijama koje smo vidjeli OnePlus Nord 3, čini se da ima isti dizajn kao i Ace 2V. Međutim, ključna razlika globalnog modela Nord 3 od kineskog modela je u njegovoj primarnoj kameri. Budući vlasnici OnePlus Nord 3 mogu očekivati senzor od 50MP umjesto senzora od 64MP. Osim ovoga, ostale specifikacije kao što su MediaTek Dimensity 9000 procesor, 16 GB RAM-a, 6,74-inčni OLED sa brzinom osvježavanja od 120Hz i rezolucijom 1240 x 2772px, 5.000 mAh baterija sa 80W brzim punjenjem, dijele oba modela.

Takođe smo primjetili još nešto na fotografijama uživo: telefon ima klizač upozorenja, kao i IR senzor. Ovo posljednje je nešto što se rijetko viđa na drugim OnePlus uređajima.

OnePlus Nord 3 pametni telefon

OnePlus Nord 3, kao i Ace 2V, dolaziće sa OxygenOS 11, najnovijom verzijom OnePlus-ovog Android OS-a. Interfejs donosi neka zanimljiva poboljšanja, kao što su personaliziranije opcije Always-on-Display, poboljšane opcije pohrane u oblaku, brzo uparivanje drugih Bluetooth uređaja, efikasnije igranje igara i još mnogo toga.

Tačan datum lansiranja uređaja ostaje nepoznat, ali kako dani budu prolazili i više informacija se gomilalo, saznaćemo više. Vjerovatno će se ovaj pametni telefon srednjeg ranga masovno kupovati kada stigne, pa ako ste tražili novi telefon, možda bi bilo vrijedno da pripazite na njegovo lansiranje.

(IT mixer)