OnlyFans promijenio mišljenje u vezi sa nedavnim obećanjem da na platformi neće više biti sadržaja za odrasle

 

Planirano je da od oktobra pornografija postane zabranjena na platformi i to je OnlyFans najavio na promociji OFTV-a, prve aplikacije koja nema sadržaja za odrasle, ne monetizuje se i nema direktan uticaj na zaradu autora, pa je u mogućnosti da bude u prodavnici aplikacija.

Obzirom na to da je OnlyFans svoju slavu stekao na provokativnom erotskom sadržaju, to je naravno izazvalo negodovanje mnogih korisnika. Nakon reakcije javnosti, kompanija je ipak odlučila zadržati eksplicitne sadržaje na svojoj platformi.

Do nove odluke došlo je nakon što su postignuti dogovori s bankama, koje su pristale da se kreatori sadržaja za odrasle i dalje plaćaju putem njihovih servisa. Dogovoreno da čak to mogu i oni čiji se sadržaji kvalifikuju kao “eksplicitni”.

Iz kompanije ističu da je OnlyFans poznat kao platforma na kojoj ima mjesta za sve.

Bijesne reakcije korisnika i kreatora tako su uticale na odluke banaka zbog kojih je problem i nastao. Ipak, potparol OnlyFans-a odbio je reći s kojim bankama su sklopili ili obnovili ugovore o obradi plaćanja.

“Predložene izmjene koje su trebale stupiti na snagu 1. oktobra 2021. godine više nisu relevantne zbog toga što smo uspjeli uvjeriti bankarske partnere da OnlyFans može podržati sve vrste kreatora”, objasnio je potparol, a prenosi Variety.

OnlyFans je osnovan 2016. godina, ima preko 130 miliona registrovanih korisnika i preko 2 miliona kreatora. Kroz platformu mjesečno prođe oko 300 miliona dolara pa nije iznenađenje da je na kraju dogovor ipak postignut s bankama na obostrano zadovoljstvo.

Važno je i to što je OnlyFans na svoju platformu uspio privući i neke poznate osobe kao što su Bhad Bhabie, Cardi B, Jordyn Woods, Bella Thorne, Amber Rose, Blac Chyna, Rubi Rose i Tana Mongeau.

(geek.hr)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.