Kompanija OpenAI nedavno je lansirala GPT Store, platformu koja pruža korisnicima mogućnost pristupa aplikacijama kreiranim pomoću njihove tehnologije Generative Pre-Trained Transformers (GPTs). Međutim, uprkos namjerama, stvari ne idu glatko s obzirom na sadržaj koji se pojavljuje na ovoj platformi.

GPT Store trenutno je zasićen velikim brojem „AI djevojaka“, koje su stvorene da korisnicima omoguće interakciju s umjetnom inteligencijom. Ovaj sadržaj krši uslove korišćenja GPT Store-a, koje je postavila OpenAI. Na službenom sajtu kompanije jasno je istaknuto da su „AI djevojke“ strogo zabranjene, a također se navodi: „Takođe ne dozvoljavamo GPT-ove koji su posvećeni njegovanju romantičnog druženja ili obavljanju regulisanih aktivnosti“.

Uprkos tome, nedeljama nakon lansiranja GPT Store-a, platforma i dalje je preplavljena raznovrsnim vrstama „AI djevojaka“, a neke od njih su sposobne voditi eksplicitnije razgovore s korisnicima.

Za sada nije jasno koje korake će OpenAI preduzeti kako bi suzbio ovaj problem i usklađivanje s vlastitim uslovima korišćenja GPT Store-a ostaje nepoznato. Ovo pitanje predstavlja izazov za kompaniju koja se sada suočava s neplaniranim sadržajem na svojoj platformi i potrebom za reakcijom kako bi očuvala integritet i usklađenost sa svojim postavljenim pravilima.