Nintendo otkrio kada će prestati podrška za preostale online servise za 3DS i Wii U konzole

 

Nintendo je objavio da od 8. aprila više neće biti moguće ulaziti u multiplejer mečeve originalnog Splatoon-a ili provjeravati nivoe drugih igrača u Super Mario Makeru.

Kooperativna igra na mreži, rang-liste i distribucija podataka su među funkcijama koje neće biti dostupne ni na jednoj konzoli (osim ako ne pronađete adekvatno rješenje za kućnu upotrebu). Ukida se i funkcija Badge Arcade, koja omogućava igračima da prilagode svoj početni meni Nintendo 3DS.

Nintendo je ranije istakao da će onlajn servisi na pomenutim sistemima biti ugašene tokom aprila, ali sve do sada nije bio poznat konkretan datum. Takođe je upozorio da će možda morati da prekine usluge ranije nego što je planirano. Neki igrači su imali poteškoća da im pristupe krajem prošle godine.

Singlplejer igre i modovi će na obje platforme nastaviti da funkcionišu i dalje. Kompanija ističe da će postojati i neki izuzeci, pa će tako Pokémon Bank i Poké Transporter i dalje raditi.

Još jedna karakteristika koja će ostati je StreetPass na 3DS-u, jer se on povezuje sa drugim 3DS jedinicama preko lokalne komunikacije. Međutim, SpotPass će biti ukinut jer je za to potrebna internet veza.

U međuvremenu, kompanija je saopštila da vlasnici 3DS-a i Wii U-a imaju rok do 12. marta da spoje svoj Nintendo Netvork ID i Nintendo nalog. Ako to urade, mogu da potroše neiskorišćeni iznos na eShop sistema na Nintendo Switch igrama, DLC-u i drugom digitalnom sadržaju.

(IT mixer)