Brendovi kineske BBK grupe Oppo i Realme, kao što se očekivalo, oficijelno su predstavili tehnologiju superbrzog žičnog punjenja snagom od 125W

 

Brzo punjenje od 125W predstavlja trenutni rekord na tržištu pametnih telefona i otprilike je dvostruko brže od drugog najbržeg rješenja, koje je takođe u vlasništvu Oppo-a, odnosno BBK grupe.

Na virtuelnom predstavljanju Oppo je predstavio više novih punjača impresivnih izlaznih snaga od kojih je vrhunac definitivno 125W punjač.

Uređaj s podrškom za punjenje takvom snagom sastoji se od tri paraleleno povezane ćelije baterije i ima implementiranih 10 dodatnih senzora temperature za što sigurnije punjenje, tvrdi Oppo. Od 0 do 100% baterija kapaciteta 4000mAh napuni se za 20 minuta, a u prvih 5 minuta kapacitet dođe do 41%.

Osim 125W, Oppo je predstavio 50W i 110W mini punjače kompaktnih dimenzija. Takođe je prezentovano i 65W bežično punjenje. Oppo tvrdi da temperatura prilikom punjenja ne prelazi 40 stupnjeva.

Realme je samo par dana nakon starijeg brata predstavio svoju 125W UltraDart tehnologiju punjenja. Ona je bazirana na istim principima kao i Oppov VOOC Charge. Realme tvrdi da u 3 minute UltraDart punjenje napuni bateriju kapaciteta 4000mAh do 33%, a predstavljeni su i kompaktni 50W i 65W adapteri.

Uređaji koji implementiraju ove tehnologije punjenja još nisu predstavljeni, ali ih sigurno možemo očekivati do kraja ljeta.

(GSM Arena)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.