Sve više prevaranata na populanoj platformi WhatsApp imaju za cilj da se domognu naloga korisnika

 

Prema navodima, pojedini korisnici su dobili sumnjivu poruku sa naloga koji su se predstavljali kao korisnička podrška za WhatsApp. Srećom, korisnici su prijavili ovo, jer su smatrali da se radi o pokušajima krađe podataka.

WABetaInfo ističe da je bitno da otkrijete da li je korisnička podrška za WhatsApp sa kojom razgovarate prava ili prevaranti, a prema njima ovo je lako odrediti. Ukoliko pogledate informacije o kontaktu, postoji oznaka za čekiranje (kvačica) pored imena a ne na profilnoj fotografiji.

Pored toga, prevaranti će od vas uvijek tražiti neke lične informacije – broj kreditne kartice ili šestocifreni broj za prijavljivanje na WhatsApp. S druge strane, WhatsApp vas neće pitati za PIN, novac ili druge povjerljive podatke.

Preporučuje se da, u slučaju da se susretnete sa prevarantima, taj nalog blokirate i prijavite. Takođe, prevaranti osim korisničke podrške za WhatsApp mogu da imitiraju i korisnikove prijatelje ili članove porodice.

 

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.