Najjača karakteristika Oukitel K13 Pro smartfona je mega baterija od čak 11000mAh, a koja na čekanju može izdržati do čak mjesec dana

 

Oukitel K13 Pro je pripadnik poznate “K” serije s jakim baterijama, a sve je veći broj korisnika koji posebno cijene ovakve smartfone koji mogu raditi danima prije slijedećeg punjenja, te koji podržavaju bandove praktički svih telekoma tako da se može koristiti bilo gdje u svijetu.

Smartfon se po vanjskom izgledu razlikuje od svojih prethodnika tako da možemo reći kako ima svoj vlastiti dizajn.

 

6,41 inčni O-notch zaslon rezolucije 1560 x 720 tačaka

 

Displej je veliki 6,41 inčni HD+ rezolucije i O-notch izgleda, a dodatno je prekriven Asahi zaštitnim staklom koje ima i 2.5D zakrivljenje. Zahvaljujući O-notch dizajnu sami rubovi oko ekrana su vrlo mali tako da on zauzima čak 90,30% prednje površine ekrana.

Iznad samog displeja možete da vidite poseban crveni dio oko slušalice, a koji je Oukitel posebno dizajnirao kako bi ovaj smartfon imao atraktivniji izgled, a čini nam se kako su u tome i uspjeli.

Pročitajte još: Samsung Galaxy A91 se pojavio na prvim renderima

To je napravljeno posebnom preciznom CNC obradom uz dvostruku oksigenaciju. Ista tehnologija iskorišćena je za dizajn desnog ruba gdje se nalaze tipke za paljenje uređaja i zvuk, ali i pozadi oko kamera, čitača otiska prsta i Oukitel logoa.

Morate priznati kako Oukitel K13 Pro izgleda puno elegantnije i oku privlačnije od prethodnih modela. Stražnji dio smartfona je dostupan u dvije verzije – prava koža ili s kevlar uzorkom, svaki od njih imaju poseban šarm.

Naravno, najjača karakteristika ovog smartfona je mega baterija od čak 11000mAh, a koja na čekanju može izdržati do čak mjesec dana! Uopšte se ne morate brinuti oko potrošnje energije jer će izdržati do 744 sati na čekanju, 54 sata slušanja muzike, 51 sat telefonskih razgovora, 14,5 sati gledanja online videa i 11 sati igranja video igara.

 

Podržava Face ID, NFC i ima čitač otiska prsta

 

Hardverski gledano, Oukitel K13 Pro radi na MediaTekovom 8-jezgrenom MT6762 čipsetu na 2,0GHz (Helio P22), razvijenom u 12nm tehnologiji, a koji je sam po sebi vrlo štedljiv prema potrošnji baterije.

Ugrađeno je i 4GB RAM-a i 64GB interne memorije koju preko microSD ulaza možete proširiti do 128GB. Zadnja je kamera dvostruka od 16MP + 2MP, dok je prednja selfie od 8MP. Zgodno je što podržava Face ID, ima čitač otiska prsta, te podržava i sve popularniji NFC.

Od 11-18. decembra na popularnom Banggood webshopu možete ga kupiti po posebno sniženoj cijeni od samo 169,99$ što je svakako isplativo jer je redovna cijena 259,99$ (za 90$ veća). Preporučujemo da iskoristite priliku.

(Racunalo)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.