Panasonic Lumix DC-G100 (G110 u nekim regionima) je fotoaparat koji je okrenut više prema kameri, s inovativnim zvukom i kompaktnim kućištem

 

Panasonic Lumix DC-G100 je MicroMP3 fotoaparat bez ogledala od 20 MP, dizajniran izričito za vlogere i kreatore video sadržaja. Sadrži audio sistem za praćenje koji djeluje u kombinaciji sa sistemom za prepoznavanje lica i preklopni ekran koji, prema zadatim postavkama uključuje nekoliko jednostavnih načina rada.

Uz superlagano i kompaktno tijelo, G100 uklanja potrebu za glomaznom opremom za fotoaparat, dok mogućnost stvaranja fantastičnih slika i videa znači da nećete morati pristati na kompromise u kvaliteti.

Mogu da se naprave glatka videa u rezoluciji 4K ili Full HD s raznim brojem slika da bi se zadovoljila svaka potreba. U svijetu u kojem brojni kreatori sadržaja koriste pametne telefone, Lumix DC-G100 nudi vrhunski kvalitet slike.

Snažan hibridni sistem za stabilizaciju slike u 5 osi zaista će se iskazati prilikom snimanja videa u pokretu. Rezultat će biti puno glatkije, uglačanije i ugodnije iskustvo za vaše gledaoce.

Obezbijeđena je i vrhunska kvaliteta zvuka. Lumix G100 dolazi s integrisanim zvučnim sistemom OZO Audio kompanije Nokia i prvi je fotoaparat bez ogledala u svijetu koji nudi tako naprednu karakteristiku. Tri interna mikrofona snimaju čist i živopisan zvuk koji je realističan kao da se nalazite na mjestu snimanja. G100 prati i glas osobe koju je prepoznao, automatski se prebacujući na najprikladniji način snimanja zvuka za određenu situaciju.

 

Ključne specifikacije

 

Od specifikacija izdvajamo:
– CMOS senzor od četiri trećine 20MP
– Elektronska stabilizacija slike (radi sinhronizirano sa IS-om u objektivu)
– Usmjereni zvuk s načinom praćenja
– Potpuno zglobni LCD ekran visokog osvjetljenja 1,84M
– 3.68M ekvivalentno elektronsko tražilo
– Video do 4K / 30p i FHD do 120p sa brzim / sporim opcijama
– Mehanički zatvarač se proteže na 1/500 sec, a elektronički na 1 / 16,000 sec

G100 će biti dostupan u raznim setovima, uključujući i onaj koji ga spaja s malim tronožcem ili selfie ručicom.

U SAD-u će se fotoaparat nuditi sa kompaktnim, stabilizovanim 12-32 mm F3.5-5.6 objektivom za 749 USD ili s 12-32mm i selfie gripom za 799 USD. Opcije sa 12-60mm biće dostupne i na drugim teritorijama.

(IT mixer)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.