Panasonic predstavlja dva nova zamjenjiva objektiva utemeljena na sistemu L-Mount za digitalne fotoaparate punog kadra bez ogledala s jednim objektivom iz serije Lumix S

 

Panasonic obojektivi iz serije Lumix S posebno su fokusirani na profesionalnu upotrebu, pa zato svojim fotoaparatima i objektivima teži beskompromisnom fotografskom izrazu.

 

Lumix S Pro 70-200mm F2.8 O.I.S.

 

Lumix S Pro 70-200mm F2.8 O.I.S. (S-E70200) je telefoto zum objektiv velikog otvora blende koji svoje visokodeskriptivne radne karakteristike zadržava u cijelom rasponu zuma.

Dizajniran je i razvijen za profesionalnu fotografiju na terenu. Astigmatizam se ispravlja asferičnom lećom, postižući visoke rezolucijske performanse.

Pokrivajući od 70 mm do 200 mm sam po sebi, upotreba LUMIX telekonvertera omogućava maksimalno super telefoto snimanje od 280 mm (1,4x, sa DMW-STC14) i 400mm (2x, sa DMW-STC20), sa maksimalnom kontrolom fokusa od 480 fps za velike brzine , visoko precizno automatsko fokusiranje.

O.I.S. (Optički stabilizator slike) u objektivu u skladu je sa LUMIX kućištem fotoaparata I.S. i 5-osovinom Dual I.S. 2 omogućava upotrebu sporije brzine zatvarača sa 7 tačaka.

Usvajanje mehanizma kvačila za fokus omogućava trenutno AF / MF prebacivanje i precizno ručno fokusiranje.

 

Lumix S Pro 16-35mm F4

 

Lumix S Pro 16-35mm F4 (S-R1635) je svestrani široki zum objektiv koji ima visoke opisne performanse kako u snimanju fotografija, tako i u snimanju video zapisa.

Sastoji se od 12 elemenata u 9 grupa, upotrebom 3 asferična sočiva, ED (ekstra niska disperzija) leća i UHR (Ultra-High Refractive Index) sočiva i optimalnim usklađivanjem postižu visoke performanse MTF uprkos kompaktnoj veličini i maloj težini.

Odlikuje se zapanjujuće visokom rezolucijom prema uglovima čak i širom otvorenim, kao i prelijepom bokehom, potiskujući dvorednu bokeu i vinjetiranje.

Linearni motor s dva magneta integrisan je u AF pogon, koji ima veliku snagu uprkos maloj veličini, postigavši maksimalni pogon senzora velike brzine od 480 fps.

Ovo ostvaruje brzi, precizni AF za osiguranje da se mogućnosti za fotografije nikada ne propuste.

Optičke performanse objektiva LUMIX S PRO izvanredno su visoke i usklađene sa strogim LEICA-inim standardima.

(IT mixer)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.