Igra podržava DX12

Ubisoft je predstavio službene sistemske zahtjeve za Assassin’s Creed Valhalla za PC. Na osnovu specifikacija, ovo će biti prva igra u AC seriji koja podržava DirectX 12 i koja će, nadamo se, donijeti bolje performanse u odnosu na prethodne verzije.

PC verzija će imati ugrađeni alat za benchmark, kao i napredne mogućnosti prilagođavanja. Kao i obično, PC igrači mogu očekivati ​​podršku za ultraširoke monitore, kao i neograničene brzine FPS-a.

Što se tiče zahtjeva, za reprodukciju pri 1080p / 30fps sa unaprijed postavljenom postavkom High, Ubisoft predlaže upotrebu AMD Ryzen 7 1700 ili Intel i7-6700 sa 8 GB RAM-a i AMD RX 570 ili NVIDIA GeForce GTX 1060. S druge strane, za reprodukciju u istoj rezoluciji i unaprijed postavljenom (visokom), ali pri 60 FPS, bit će potrebno imati AMD Vega 64 ili GeForce GTX 1080.

Što se tiče 1440p / 60fps sa zadanom postavkom Very High, PC igračima će trebati AMD RX 5700XT ili GeForce RTX 2080 SUPER. Igra Assassin’s Creed Valhalla izlazi 10. novembra, a neće imati Ray Tracing efekte u stvarnom vremenu.

Ispod pogledajte koja vam je konfiguracija potrebna da zaigrate Assassin’s Creed Valhalla:

Assassin's Creed Valhalla sistemski zahtjevi
Assassin’s Creed Valhalla sistemski zahtjevi
Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.