Od 5G i preklopnih ekrana do pop-up kamera i čitača otisaka prstiju na ekranu, ova godina je bila dinamično vrijeme za telefone. Međutim, bez obzira na to da li će ovi tehnološki trendovi ostati ili ne, jedna od karakteristika telefona uvijek se nalazi na vrhu liste za korisnike: dugo trajanje baterije.

Sad kada smo stigli do sredine 2019, vrijeme je da pogledamo neke od najboljih telefona do sada. Na kraju krajeva, poslednja stvar koju želite je da vam telefon ostane bez soka kada vam je najpotrebniji. Telefon obično traje cijeli radni dan uz umjerenu upotrebu. Ali ako je koristite jako, moraćete da ga punite češće. Baterije vremenom gube paru, brže trče što duže imate telefon. Mogućnost gubitka baterije – a time i gubitka komunikacijskog čvorišta – je zastrašujuća i stvarna.

Ako smatrate da je baterija vašeg telefona zaglavljena u devedesetim godinama i ne traje toliko dugo koliko želite, niste sami. Dakle, ako je dugotrajna baterija na vrhu vaše liste potreba, pogledajte ove najbolje ocjene – oni su trajali impresivno dugo tokom laboratorijskih testova za kontinuiranu video reprodukciju u avionskom režimu.

 

Na petom mjestu je LG V50 ThinQ

LG mobilni telefon
LG V50 ThinQ

Trajanje baterije od 17 sati i 49 minuta je kod V50 ThinQ.  Telefon koji ima ukupno pet kamera, otpornost na vodu i priključak za slušalice. To je takođe jedan od prvih telefona koji imaju 5G povezanost, omogućavajući korisnicima da surfuju internetom brzinom munjevitih podataka.

 

Broj 4 je Samsung Galaxy Note 9

Samsung mobilni telefon
Samsung Galaxy Note9

Dok se Note 10 očekuje 7. avgusta, Note 9 je još uvijek izvanredan telefon. Baterija je trajala 19 sati i 20 minuta. Pored toga, posjeduje veliki, svijetli ekran, ugrađenu olovku koja može da aktivira zatvarač fotoaparata i mnogo interne memorije.

Treći po redu je Apple iPhone XR

Telefon
Apple iPhone XR

U najboljem trenutku za sva tri najnovija iPhonea, iPhone XR je trajao fantastičnih 19 sati i 53 minuta. Takođe pruža mnoge poželjne iPhone karakteristike, uključujući odličan veliki ekran u udobnom kućištu, brze performanse, Face ID i bežično punjenje, kao i fotoaparat koji je uglavnom jednako dobar kao i iPhone XS.

 

Drugi je Samsung Galaxy S10 Plus

Samsung mobilni telefon
Samsung Galaxy S10 Plus

Galaxy S10 Plus ima fenomenalan AMOLED ekran, mnoštvo korisnih alata za kameru i mogućnost bežičnog punjenja drugih uređaja. Njegova čudovišna baterija trajala je odličnih 21 sat. Ako je telefon previše skup ili prevelik za vas, ipak uzmite u obzir njegov manji par, S10, koji je trajao impresivnih 18 sati tokom testiranja baterija.

 

Zasluženo prvi je Huawei P30 Pro

Huawei telefon
Huawei P30 Pro

Opremljen sa četiri kamere i prekrasnim dizajnom, skupi P30 Pro ima jednu od najboljih kamera u okolini. Takođe ima i najduži vijek trajanja baterije od bilo kog telefona koji smo testirali ove godine sa vremenom od 22 sata i 57 minuta. Huawei P30 takođe ima veliki vijek trajanja baterije, traje 21 sat i 31 minut.

(CNET)