MMD na Gamescom sajmu predstavio je tri Philips brendirana monitora kojima želi krenuti u novo tržište konzolaša koji zahtjevaju specijalizovane monitore.

Riječ je o tri različita Philips monitora pod Momentum brendom: 55 inčni Philips Momentum 558M1RY (142 cm), 31.5 inčni Philips Momentum 328M1R (80 cm) i 27 inčni Philips Momentum 278M1R (68.6 cm).

Namijenjeni prvenstveno za ljubitelje igranja na konzolama, ova tri potpuno nova monitora ekskluzivno su predstavljena na ovogodišnjem Gamescom sajmu.

Tri nadolazeća modela Philips Momentum linije bit će dostupna u prvom kvartalu 2020. godine.

Philips predstavio monitore za poslovne korisnike s USB-C ulazom

55 inčni Philips Momentum 558M1RY opremljen UltraClear 4K UHD rezolucijom (3840 x 2160 piksela), frekvencijom osvježavanja od 120 Hz te VESA verfikovanim DisplayHDR 1000 standardom. Zvuk je usavršen zahvaljujući partnerstvu sa Bowers & Wilkins sistemom ozvučenja.

Opremljen visokim dinamičkim rasponom HDR 600, 31.5 inčni Philips Momentum 328M1R model prikazuje široki raspon kontrasta pri frekvenciji osvježavanja od 120 Hz i u 4K rezoluciji kako bi vrijeme igranja s tamnijim vizualima bio lakši za oči.

Uz navedena dva modela tu je i novi 27 inčni Philips Momentum 278M1R koji dolazi s frekvencijom osvježavanja od 60 Hz i 4K rezolucijom za prikaz oštrih slika bez „trganja slike“a, a koji isporučuje sve najbolje karakteristike Philipsa samo u nešto manjem pakovanju.

Sva tri monitora dolaze s inovativnom Ambiglow tehnologijom koja stvara aureolu svjetlosti zbog čega se zabava proteže i izvan ekrana kako bi se postigao najbolji mogući doživljaj koriš’enja monitora.

Monitori su opremljeni s Adaptive-Sync tehnologijom, koja omogućuje glatke slike, te imaju nisko ulazno kašnjenje (input lag).

(Vidilab)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.